Lelaki…mengAYAT…biasa.

2 Jun

**mengupdate blog sambil makan strawberry yg aku baru dapat semalam. sedap kot~~

Images

bayangkan..sedap sgt!

ah, aku pon tataw kenapa tetibe jek arini aku terpk pasal ayat mengayat neyh. tahhla, bg aku, susah jugak tok girls nak ayat boys. tapi, ble aku pk pk balek kan..senang jek tgk laki ayat pompuan. ape rahsia korang ek ? ada magik ka ? gune bomoh ? ubt pengasih ? ah…sume tuh mengarut ! apelah, boleyh pulak aku terpk cmtuh kan ? okey okey…korang bace kat bawah nih plak😀

lelaki ouh lelaki, korang perasan sumtink tak ? korang nak tackle girl tuhh mmgla senang. tapi korang mestilah ade teknik2/cara2 yg betul nk tackle. jgnla men tembak jek. kompemla kne terajang maut nnty. before aku menulis ini, aku ade wat sedikit survey kat kawan kawan laki aku. yg open minded tuh, okeylah..dye share ngan aku cara cara dye. tapi, yg berahsia dgn aku tuh.. mesti ade sumtink… danggg! kantoi…nahh, 4low jek cara cara kat bawah neyh.

insyaALLAH BERKESAN.

…………………………………………………………………………………………………

  • nak ayat ? kenela taw girl tuh camne..korang perlu taw..kebanyakan perempuan skunk nih inginkan perhatian dan kasih syg. so, as a guy, korang kenelah/perlulah tunjukkan kat dye keprihatinan dan kasih syg korang yg konon kononnye ta berbelah bagi tuh. hihi. As usual, girl akan setia kat bf dye if dye rase bahagia n selesa ble bersama bf dye.

 

  • hey hey you you…skunk zaman it kan ? teknologi gitu…so, kite kenela gunekan kecanggihan dan kemudahan yg ade. tak susa pon weyhh. Just anta SMS,MMS(gmbr korag yg konon konon hensem) or video klip korang nyanyi ke, ape ke..even say hi..hantar jek kat gf korang.tak susahkan ? lagipon harga sms,mms pon dah murah. ape salahnye.. dgn cara nih pon da cukup wat si dia bahagia…mcm aku. haha. **motip.

 

  • yg nih sentap siket weyhh. laki nih ego kuat kan ? ble ade girl majuk ke, ape ke…mesti korang wat dunno jek kat dye. cam sengal~~ aku ta suke laki mcm nih. pls la wahai kaum adam. fahamila perasaan kami sebagai wanita yg lemah ini. em, mksud aku bukan lemah ape.. just tang haty jek lemah.. yg laen kuat! hihi. kate kau syg ? tapi takan taleh nak jadi pendengar yg setia kepada si dia ? huh ? perempuan ini hanya perlukan seseorang yg rapat dgn dye tok bercerita masalah.. da kau tu bf dye, mestilah dye cite kat ko. nak cite kat sape lagi baii~ ko kenelah faham, when she said she had a problem, trylah pujuk dye. sejuk kan haty dye. dengar msalah dye..n try bantu if can.. at leastla kan.. dapat gak ilang tekanan dye. ni tak…korang wat bodo jek. camtuh ke cara korang syg seorang wanita wahai lelaki ?

 

  • haaa…yg nih paling aku tak suke. n aku sure sume girls dalam dunia ble org tersayang/bf dye lupe important date dorg.. yes, lupe ye tuan tuan(tuju kepada lelaki jek).  contoh, annvesary. jika nak dibadingkan…perempuan lebih sensitip sikit dengan hari hari istimewa nih. yela, kalau boleyh, sume bende yg dibuat, dye nak catat.mcm aku sendiri, tarikh aku kua date ngan bf aku ke, annvsary ke, bday dye ke.. sume aku ingat. takan lupe punye. sbb aku taw, dye kompem lupe. tah tah, beday aku pon lupe~ mmg nak kena kakila ngan aku. sbb aku mmg pntang sket bab bab camnih. jap jap, tips tok korangkan.. make sure korang ingat sume tarikh tarikh yg berkaitan dengan korang dan pasangan korang patu buatlah kejutan yg luar biasa. mesti dye akan lebey sygkan korang.. aku jamin ini. sgt sgt jamin.

 

  • korang mesti taw kan.. girl nih sgt sgt sgt sgtla (bape byk sgtla)terkenal dgn sikapnya yg manja n suke sgt ble ade ape ape aktiviti yg dye nk wat, mestilah nak wat ngan kekasih haty. aku taw, ade laki yg rimas n tak suke if awek dorg camni n ade gak yg suke. tapi percayala wahai kaum laki laki, wanita lebeyh bangga if dorg ade kamu bersama dorang. wah,ayat aku tunggang langgang ! at least kan, korang dapat kenal kenal gak ngan kawan kawan dye. mane taw ade yg berkenan di haty~~ hihi. jaatnye aku. so, as conclusion my dear, jgnla tarik diri if dorang ajak korang tok luangkan mase bersama. mungkin boleyh lebih saling mengenali antara satu sama lain. tak gitu ?

 

  • if dye sedey, bantulah dye. tolong tenangkan perasaan dye bcoz she rily needs sumone beside her. u noe wat i mean ryte ?

 

  • and and and last but not least, pls dun b so so so selfish okeyh. no fish fish dalam kapel kapel nihh..perangai girl mmg ta suke nk berterus terang if she want sumting. dorang nih sure akan berkias kias dulu ngan korang. sbb, mungkin dorang malu kot nak ckp ape yg dorang mahukan. so, senang cte camnih jek.. korang kene sentiasa peka dgn kemahuan kekasih/gf korg. if, korang bejaya wat bende nih, mknenye korang berjaya tawan hatynya.

28052010192

motip pulak letak gambar aku…

eeh ehh, silapp…patutnye gmbr nih.

hihi. interprem jap~

😀

…………………………………………………………………………………………………

 

hope korg berpuas haty dgn tips tips neyh. lau ade tips yg besh, bgtaw shara okey. tyme skunk menunjukkan almost kol 11pm. so, shara mahu tdo. besok pagi ade 1st  class. 830am to 1030am.kawan kawan sume baru. hmm, ta suke plak. patu grak g taska. setel 4 fam day. ta sabar tok fam day~ nunyte.

Fgerg

selamat malam sayangku~

sape sayang aku ?

2 Responses to “Lelaki…mengAYAT…biasa.”

  1. amir naufal June 7, 2010 at 4:40 pm #

    ramai yang vote post kali ini.menarik sangat shara

  2. duniasigadisbunga June 7, 2010 at 6:51 pm #

    haha
    terima kasih bg yg vote~!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s