R.O.K.O.K…wanita..cool ker ?

31 May

**updating dez entry on monday,31may at 2.38pm..while eating chipsmore.

sape nak ?

ScreenHunter_01Jan110410

burok jek rupenye bile pompuan hisap rokok

act, da lame terpk nak post pasal niyh. cume ta kesampain jek lagi sbb bz. haha. bz la sgt kan..plus saket yg ta menentu~ gastrik n migrain selalu dtg walaupon ta diundang. aku ta suke la. ssh btol nk jage kesihatan. haish ! cepatla kawen, nnty ade orng yg leh tolong jage aku. tapi ade ke yg sudi ? sob sob….

okey okeyh, seems like aku mcam dah lari tajuk la pulak kan ? haha. before aku nak bebel sorang sorang dalam neyh, aku just nak tnye korang, korang smoking tak ? ske ta if orang sekeliling korang smoke? camne lak if orang yg korang syg (bf/gf) korang smoke ?

adakah aku smoking ?

jawapan mestilah tidak. but, honestly aku cakap mase darjah 5 dulu aku pernah try nak hisap rokok. darjah 5 okeyh. bukan tingkatan 5. gile kan ? ni sumenye disebabkan ayah aku yang hisap rokok depan aku. aku rase cam besh gle jek tgk dye merokok. mcm cool~ tp ble aku try, eeeyeek! ta sedapnye rokok. terbatuk batuk aku dibuatnye. aku try bende nih pon mase abah n mama aku tade kat uma. pas sekali sedut jek, aku tros masuk toilet n buang dalam toilet. patu gosok gg sbb takut gg aku kuning. cam bodo kan tyme tuh. ahha. tapi aku rase tu pengalamn aku yg paling @#$%^&. haha. ble tingat balek kan, mesti aku gelak sorang sorang. lau mama taw, komfem aku kene halau umah. haha. mama kate pompuan isap rokok macam popuan jalang. means, pompuan ta baek la kan… okeyh mama, cukuplah sekali seumur idop.

ske tak if orang sekeliling korang smoke ?

jawapan adalah T.I.D.A.K ye puan puan dan tuan tuan. tolongla faham..abah aku smoke pon aku ta suke okeyh. aku siap sorok ag rokok dye if dye bli rokok yg baru. sbb aku tanak dye smoke. patu dapat penyakit. makin tua makin heavy smoke la pulak. camne nak wat pon aku da tataw. dulu dye penah stop jap, tp dye isap balek. pengaruh kawan katenye~~ geram jek rase.

camne lak ig org yg korang syg(bf/gf) korang smoke ?

komfemla aku akan suruh dye benti slow slow if nak tros bersama dgn aku..to me, smoker ni agak pengotor.. gg kuning..berbau rokok ag. adoi ~! mmg ta tahan den. yela..cube korang pk, takan setiap kali merokok ko nak gosok gg kn ? n aku paling tak suke habit sang smoker nih, ske sgt buang puntung rokok sesuke haty dorang jek. kesian kat org yg sapu sampah tu..okeyh, sesiapa yg jadi kekasih haty aku, lau susah sgt nak stop rokok tuh,ade syarat tok korang…tyme kua ngan aku jgn smoke. aku ta ske ngan asap busuk itu! plus, mama pon ta ske lau bakal menantu dye isap rokok.

tambahan untuk anda semua…

wanita merokok….sungguh buruk rupenye okeyh!

Perokok

well, lau laki merokok..org kate macho…konon2 macho la tuhh! tapi kalau pompuan merokok? sumpah hodoh..mcm popuan jalang. pompuan ta btol.. hilang keayuan nyah~~ aku pon ta suke if pompuan isap rokok. sumpah aku pndang serong kat dye. aku rase laki pon ramai takan amik pompuan yg smoke mcmnih tok wat wife. btol ta guys ?

Woman

okeyh, aku menulis post nih secara general. from mypointview act. sbb tmpat aku keje skunk nih, kat klcc, ramai sgt girls yg smoke kat parking tuh. saket mate jugak la ble tgk. korang bayangkanla..muke chantek macam maya karin, fasha sadha, nora danish…smoking. tak ke korang rse bende nih mcm menjengkelkan? harap muke jek chantek tapi….tatawla nk ckp cmne.

hey smokers(4 girls only).. aku bukan nak busybody ke ape kan…tp korang penah ta pk byk gle kot kesan kesannye ble korang smoke..

1.kadar kesuburan yg rendah

korang mesti nak anak dari benih korang sendiri kan ? begitu jugak laki korang. haish ! isap rokok nih risikola kat rahim kite syg~~ kesian laki korang, elok2 kawen ngan korang sbb nak dapat anak dr rahim korang, tetibe taleh. silap ari bulan laki korang kawen laen, mao k gitu ? mesti tanak kan ? so, berfikirla dr skunk..

2.risiko keguguran

dah elok elok korang peknen kan…tibe tibe jek korang gugur. tak ke korang rase cam penat gile babi usung perut boyot tuh ? n ta sedey ke tibe tibe anak yg korang kandung hampir 7 8 bulan tuh tade? so, nak salahkan sape ?

3.membazir dwetla sayang…

tak pernah terpk ke rokok skunk da mahal ? almost rm10 sekotak! aku rase korang simpan sehari rm10 selama 6 taon da cukup kot nak byr downpaymnt tok uma, kete, tok kawen ke n etc. takpon, baik korang simpan dwet tu tok future korang. mksd aku, tok anak anak korang nnty. kan lebey bgus.

4.cemarkan alam sekitar..udara!

–  patutla dunia skunk ni cam pns jek kan.. rupe rupenye sbb korang yg tak pernah rase nak benti merokok. okeyh, ape kate korang gantikan rokok tuh dgn gule gule ke. muhasabah diri kembali..pls ?

5.baby kemungkinan boleyh cacat, btol ke ?

–  yes, ini adalah fakta ye puan puan. sebagai manusia/ibu, korang mestilah nak anak korang sempurna kan ? aku tak nafikan tu sume. aku pon nak anak yg comel2, yg cukup sifat. tak kesian ke korang kat anak korang tuh nnty ? kua kua jek kaki tempeng sebelah. mao gitu ? takan kot !

hmm, okeylah. ni jek yg mmpu aku bebel arini.lau korang rase ade lgi byk kesan terhadap perokok tegar, share ngan shara okey. da lmbat nk g keje. hihi.

**try to stop smoking if uols sayang nyawa uols.

2 Responses to “R.O.K.O.K…wanita..cool ker ?”

  1. amir naufal June 7, 2010 at 4:26 pm #

    pompuan ta elok isap rokok.btol mak awak kate tu

  2. duniasigadisbunga June 7, 2010 at 6:46 pm #

    saya mendengar kata mama saya🙂
    kn lebey baik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s