Archive | May, 2010

R.O.K.O.K…wanita..cool ker ?

31 May

**updating dez entry on monday,31may at 2.38pm..while eating chipsmore.

sape nak ?

ScreenHunter_01Jan110410

burok jek rupenye bile pompuan hisap rokok

act, da lame terpk nak post pasal niyh. cume ta kesampain jek lagi sbb bz. haha. bz la sgt kan..plus saket yg ta menentu~ gastrik n migrain selalu dtg walaupon ta diundang. aku ta suke la. ssh btol nk jage kesihatan. haish ! cepatla kawen, nnty ade orng yg leh tolong jage aku. tapi ade ke yg sudi ? sob sob….

okey okeyh, seems like aku mcam dah lari tajuk la pulak kan ? haha. before aku nak bebel sorang sorang dalam neyh, aku just nak tnye korang, korang smoking tak ? ske ta if orang sekeliling korang smoke? camne lak if orang yg korang syg (bf/gf) korang smoke ?

adakah aku smoking ?

jawapan mestilah tidak. but, honestly aku cakap mase darjah 5 dulu aku pernah try nak hisap rokok. darjah 5 okeyh. bukan tingkatan 5. gile kan ? ni sumenye disebabkan ayah aku yang hisap rokok depan aku. aku rase cam besh gle jek tgk dye merokok. mcm cool~ tp ble aku try, eeeyeek! ta sedapnye rokok. terbatuk batuk aku dibuatnye. aku try bende nih pon mase abah n mama aku tade kat uma. pas sekali sedut jek, aku tros masuk toilet n buang dalam toilet. patu gosok gg sbb takut gg aku kuning. cam bodo kan tyme tuh. ahha. tapi aku rase tu pengalamn aku yg paling @#$%^&. haha. ble tingat balek kan, mesti aku gelak sorang sorang. lau mama taw, komfem aku kene halau umah. haha. mama kate pompuan isap rokok macam popuan jalang. means, pompuan ta baek la kan… okeyh mama, cukuplah sekali seumur idop.

ske tak if orang sekeliling korang smoke ?

jawapan adalah T.I.D.A.K ye puan puan dan tuan tuan. tolongla faham..abah aku smoke pon aku ta suke okeyh. aku siap sorok ag rokok dye if dye bli rokok yg baru. sbb aku tanak dye smoke. patu dapat penyakit. makin tua makin heavy smoke la pulak. camne nak wat pon aku da tataw. dulu dye penah stop jap, tp dye isap balek. pengaruh kawan katenye~~ geram jek rase.

camne lak ig org yg korang syg(bf/gf) korang smoke ?

komfemla aku akan suruh dye benti slow slow if nak tros bersama dgn aku..to me, smoker ni agak pengotor.. gg kuning..berbau rokok ag. adoi ~! mmg ta tahan den. yela..cube korang pk, takan setiap kali merokok ko nak gosok gg kn ? n aku paling tak suke habit sang smoker nih, ske sgt buang puntung rokok sesuke haty dorang jek. kesian kat org yg sapu sampah tu..okeyh, sesiapa yg jadi kekasih haty aku, lau susah sgt nak stop rokok tuh,ade syarat tok korang…tyme kua ngan aku jgn smoke. aku ta ske ngan asap busuk itu! plus, mama pon ta ske lau bakal menantu dye isap rokok.

tambahan untuk anda semua…

wanita merokok….sungguh buruk rupenye okeyh!

Perokok

well, lau laki merokok..org kate macho…konon2 macho la tuhh! tapi kalau pompuan merokok? sumpah hodoh..mcm popuan jalang. pompuan ta btol.. hilang keayuan nyah~~ aku pon ta suke if pompuan isap rokok. sumpah aku pndang serong kat dye. aku rase laki pon ramai takan amik pompuan yg smoke mcmnih tok wat wife. btol ta guys ?

Woman

okeyh, aku menulis post nih secara general. from mypointview act. sbb tmpat aku keje skunk nih, kat klcc, ramai sgt girls yg smoke kat parking tuh. saket mate jugak la ble tgk. korang bayangkanla..muke chantek macam maya karin, fasha sadha, nora danish…smoking. tak ke korang rse bende nih mcm menjengkelkan? harap muke jek chantek tapi….tatawla nk ckp cmne.

hey smokers(4 girls only).. aku bukan nak busybody ke ape kan…tp korang penah ta pk byk gle kot kesan kesannye ble korang smoke..

1.kadar kesuburan yg rendah

korang mesti nak anak dari benih korang sendiri kan ? begitu jugak laki korang. haish ! isap rokok nih risikola kat rahim kite syg~~ kesian laki korang, elok2 kawen ngan korang sbb nak dapat anak dr rahim korang, tetibe taleh. silap ari bulan laki korang kawen laen, mao k gitu ? mesti tanak kan ? so, berfikirla dr skunk..

2.risiko keguguran

dah elok elok korang peknen kan…tibe tibe jek korang gugur. tak ke korang rase cam penat gile babi usung perut boyot tuh ? n ta sedey ke tibe tibe anak yg korang kandung hampir 7 8 bulan tuh tade? so, nak salahkan sape ?

3.membazir dwetla sayang…

tak pernah terpk ke rokok skunk da mahal ? almost rm10 sekotak! aku rase korang simpan sehari rm10 selama 6 taon da cukup kot nak byr downpaymnt tok uma, kete, tok kawen ke n etc. takpon, baik korang simpan dwet tu tok future korang. mksd aku, tok anak anak korang nnty. kan lebey bgus.

4.cemarkan alam sekitar..udara!

–  patutla dunia skunk ni cam pns jek kan.. rupe rupenye sbb korang yg tak pernah rase nak benti merokok. okeyh, ape kate korang gantikan rokok tuh dgn gule gule ke. muhasabah diri kembali..pls ?

5.baby kemungkinan boleyh cacat, btol ke ?

–  yes, ini adalah fakta ye puan puan. sebagai manusia/ibu, korang mestilah nak anak korang sempurna kan ? aku tak nafikan tu sume. aku pon nak anak yg comel2, yg cukup sifat. tak kesian ke korang kat anak korang tuh nnty ? kua kua jek kaki tempeng sebelah. mao gitu ? takan kot !

hmm, okeylah. ni jek yg mmpu aku bebel arini.lau korang rase ade lgi byk kesan terhadap perokok tegar, share ngan shara okey. da lmbat nk g keje. hihi.

**try to stop smoking if uols sayang nyawa uols.

sekadar mengUPDATE jek….gedik kejap~

31 May

haha. lame jugak la aku pk nak wat tittle post arini. aku pon cam blur jek. penat bekerja punye pasai.ptutnye org rest jek kt uma tapi aku lak keje. dahlah sok aku daftr masuk kolej balek.so, arini aku update story 4 two day yeh. sebenarnye tade ape sgt pon. saje nak upload pixta byk byk dlm ni. mls nk upload kt fesbuk. haha. motip** hope korang ta ksh pon nak bace. terima kaseh 😀

 

29may10 ; SATURDAY

okeyh okeyh, lepas korang da bace post aku yg lepas pasal arini sabtu tuh, mesti korang taw betapa kecewanye aku sebab ta dapat g YOUTH’10 tuh. laupon ari jumaat da g, tapi cam ta puas sgt la. sbb aku ta dapat nak belanja. tyme tuh ta sempat nak kuakan dwet ag. aiyooyo, sungguh kecewa. siyes ! kene tggu next youth la. tu pon lau ade. tapi tapelah, nak wat cane. tggu mama pon ta ksh jugak sebenarnye. ari sabtu aritu mama balek kol 7. den afta dat mama kate nak g pasar mlm. so, aku g la anta dye g pasar mlm. pas anta kteorang balek sbb masing masing kepenatan yg teramat sgt ! sampai jek uma, around kol 8, mama tros mandi n makan. yang aku  lak gedik gedik dalam  bilik snap pixta. haha. konon konon cam hot sgt la tuh kn? yes i am. aku mmg HOT. so wat ? jeles ke ? hihi.

picture to show ; sbb malas nk typing. haha

DSC05418

SAYA RINDU UNTUK DICUBET PP

DSC05580

KEJE GILE ! MENGHABISKAN EYELINER.

SGT BUROK !

DSC05564

COME N KISS ME

ABES MAMA PUNYE LIPSTICK !

haha. pnjm mama jek sbb aku ta suke pakai lipstick.

I LIKE~

DSC05599

HAHA

MATE APEKAH INI ?

DSC05606

NAMA ANA SHAHRATUL HIKMA ABD SAMAD. ANTA=UNTA ? HAHA.

DSC05684

GEDIK BAI~

DSC05691

GILE KEJAP. PALE OTAK KUSUT N PENAT

DSC05711

YE, SAYA TAW MUKE SAYA BUROK BLE PAKAI TUDUNG TUH

DSC05717

PERCUBAAN PERTAMAKU

MUKE BULAT JEW~~

DSC05494

NGANTOK GILE!

DSC05729

TYME TO SLEEP.

MOMENT YG PALING BESH

30may10 ; SUNDAY

pada ari semalam, haha. ayat tunggang langgang. ahad 30may10 kat masjid kawasan uma aku ade wat kempen kesihatan. free gitu~ so, mama pon sgt sgt bersemangat bgn pagi nak ajak aku teman. adooi!! aku ta puas ag nk tdo kot! sgt ngantok dan ngantok. tapi terpkse gak bgn sbb nk kne teman. tapelah, aku ta ksh. (padahal ksh.) hihi. plus aku pon ngan dmm so ape salahnye lau aku check skali kn.. free kot ! sape ta ske bende free kan ? padahal keje kot. masuk kol 11. lalu mama kol la manager kami sbb nk mintak masuk kol 12. lau masuk 11 komfem ta sempat punye~ byk bende nk wat kat situ bai ~

mama bilang sama aku “yaya, cepat siap”. so, aku pon just balas “ okeyh mama.” lalu bersiapla aku. afta siap mama pesan tros makan. tapi aq ta makan pon. yes, aku ta makan pagi la. mama bising. tp aku pekakkan aje telinga. haha. now da siap~ tggl nak tggu mama aje siap. so, while waiting…on9 la. ape lagi kan..

DSC05752

nmpak len kan muke aku ?

yeah, dat me ooke

DSC05770

muke ngantok kot..tp still on9

DSC05786DSC05782

mama said, “tyme to go dear yaya”

so, around 10am kteorang gerak la berdua ke masjid….em, apetah name dye. aku lupe pulak. hihi. *nmpak sgt jarang g masjid itu. kami hanya berjalan kaki je sbb sgt dekat ngan uma. b4 gerak, aku sempat ameik pixta nihh…

DSC05787

kucing nih nga tgk anak dye yg dmm.

risau agaknye. nama dye chik chick. (singkatan drpd kechick)

sbb dye paling kecik dlm fam dye.

DSC05255

ni lak anak anak dye.

DSC05812

dats my mom. cantek kan dye ?

tak sampai 5 min kteorang sampai. mase g tu mama daftar tok check mata. eh, silap. bukan check mata. tapi wat rawatan mata permata hijrah. besh jgakla sbb dye urut. aku pnh try dulu dengan maklang. tapi mama ta try ag so dye cam sedikit jeles dgn kami. haha. klaka mama nih kan ? pas daftar jek mama tros diberi rawatan. wahh, special kn ? sgt cepat dye punye service. klaka tgk mama pakai mata lalat neyh…

DSC05807

dye kate mase pakai bende nih pale dye cam gegar2 ade electric.

 haha. mcm mcmla mama nih.

while tggu mama setel bende nih, aku jalan jalan jek kat area situ. usha usha tudung. murah murah bai~~ tapi aku ta beli pon sebab rase cam membazir la pulak. pakai jek ape yg ade. ta elok membazir. aku salu ingat pesan mak yg nih. simpan dwet tuhhh. nnty lau ade prob ape2 senang lau ade simpanan. yes, u r ryte mama. yaya sedar perkara itu sgtla correct ! nnty nk kawen pon senang. hihi. gatal pulak aku nk kawen. apelah shara neyh. pas setel jek bende nihh aku teman mama g check kesihatan dye lak. doc kate sume okey. tade diabetes n tade darah tinggi. gud mama. tapi mama terlalu underweight la. bmi dye 20.3 je kot~ so, doc sarankan supaya lebeyhkan makan. tersangatla kecik mama aku nih. adeyh !

well, sumenye da setel. lalu kami pon memulakan langkah ke rumah org kawen pula. tapi sekejap jek. around 10 mins. sbb, kami da trlambat nak g keje. jam kat tgn menunjuk pukol 1130am menandakan kami kene g keje. dahla masuk kol 12. mane sempat bai. nk crik park ag. nak punch in lagi. nak tuka baju lagi. btol~ sungguh ta sempat! haha. gile. sampai jek tempat keje, kteorang pon lari cepat cepat.

.

.

.

ok dear, now tyme to work ! mari mulekan keje dengan senyum yg manes.

manes la sgt!

**walaupon hakikatnye aku pnt berlari**

tyme now, 345 tyme to pray dear shara . arini agak busy walaupon tade function kat atas. yep, ramai g aquaria kot ! mata aku sgt ngatok tyme nih. aku ajak mama g pray. den mama kate oeyh. jum !

DSC05829

saya nmpk kurus, padahal ta kurus pon

perasan jek

at least aku ade shape

location ; surau convention centre

pas solat, aku tdo jap. dapat tdo around 10–15mins okey jugak !

DSC05854

haha. kantoi lak tdo ~~

bgn bgn jek tros sambung keje balek. now, its almost 430pm. prot aku da strt wat macam macam lagu. adoii~ maknenye aku da lapa la syg! so, aku plan nak mam 430pm tapi disebabkan tgh ta cukop org, aku extend tyme makan ke pukol 5pm. ari ahad, makanan kat cafe mmg ta sedap. aku pon mam nih jek.

 

DSC05857

sirap campur air orange.

DSC05859

apetah name bende nih, aku pon tataw. tapi rase pineapple

DSC05862

jum makan~~

bukak mlot besar besar cepat

tgk jam kat wall cafe baru 530pm. ade lagi 15 nak rehat. aku pon g loker. lepak lepak jap, dgr lagu. patu, cam bese, keje aku. snap ajew la……

DSC05875

xclusive dr loker~

hahaha

yesterday, disebabkan aku n mama masuk keje kol 12pm  terpaksela balek kol 8pm. adoi ! penatnye. ni gmbar mase kat loker before nak balek. menggedik jap.

DSC05877

saya kepenatan

tapi still hot kan ?

DSC05887

tade keje btoll..

asek bergambar jek

macamm chantek

DSC05889

siap terkangkang ag

haha, bye !

tyme to go home

tired mood till dez morning~~

1193FCC41C0CF2C6F959A5AFA6FB169E

 

 

 

tinggalkan orang yang KAMU SAYANG tok orang yang KAMU SUKE ? aku dalam dilema…

30 May

DSC05311

baru pas mandi, freshh gile.

haha, berbalek kepada post kali neyhh 😀

saje mencapap jap~

ok, 1st question. pernah tak korang tinggalkan orang yang korang sayang tok orang yang korang suke ?  pernah dgr tak, orang yang korang suke akan tgglkan korang tok orang yg dye syg ? hidup ini karma bukan ? knp perlu tinggalkan orang yg kamu syg tuhh ? jgn… to me, laki n pompuan same jek. aku tak back up mane mane pihak pon even aku nih girl. tapi bende nih mmg benar benar wujud kan ? hidup aku pon penuh dengan orang orang yg bercinta dan putus cinta.. and semestinya aku pernah mengalami bende ini. yeah, maksudku, 1st  LOVE. seronok sgt bile bercinta dgn orang yg kita syg. tp bile ade mslh dlm hubungan, itu adalah sgt sgt normal. wehh, korang suke girl or boy yang kunun kunun kunun hot, den korang tgglkan orang yg korang syg demi org yg kamu org yg kunun kunun hot itu.. ?! its sucks okeyh ! yg putus cinta, menangisla tok kali terakhir demi dia, orang cakap

“watpe nak nanges sbb laki or pompuan yg tgglkan kau?!”

eh..yang ta rase ditgglkan mmg bole ckp tipu lau rasa ta sdey. 4 me, nanges tuh perlu untuk keluarkan segala isi haty yang saket itu. tapi yang pasti, itu kali terakhir. tapi tak perlula korang nak down sampai berbulan bulan kan…just pk positive jek..orang yang meninggalkan korang tuh ngah bahagia, hapy2 dengan dengan ‘nyawa’ mereka (konon konon) and kenapa kita perlu sedey lama lama kan ? kita pon ade hidop kite gak. selagi ade hayat atas bumi n kebenaran tok bernafas, hidup pelu diteruskan jugak walaupon aku taw ianya amat sukar.. well, hidup tanpa masalh, bukan hidup namanya. dats y lah ALLAH ciptakan kita akal utuk menyelesaikan masalah. stakat putus cinta tuh, aku rase tade ape ape la. senang jek nak handle kan prob mcm ni ? ta perlulah sampai nak bunuh bunuh diri segala~

 

**advice ; bile bercinta tak perlula kasi semua haty kita pada si dia..simpan sikit tok kita.

p/s ; aku belajar melaluinya sbb aku pernah suffer sgt sebab ini. sumenye sebab 1st  LOVE aku. yg penting, bile da dapat orang yg sygkan kamu, jgn lepaskan dia..nanty nyesal takde guna. ❤

 

SAYA SAYANG BILIK SAYA.

DSC05744

SIAP ADE LOVE LOVE AG 😀

Bagaimana nak pujuk kalau orang yang kita sayang MERAJUK ?

29 May

Saya percaya setiap pasangan akan mempunyai masalah ini. Tidak kira sama ada anda telah berkahwin ataupun sedang berkapel. Jika tidak berlaku merajuk dalam perhubungan, bukan perhubungan maknanya. Tetapi, sekiranya si Dia merajuk. Apakah yang anda akan lakukan?

Seringkali orang merajuk kerana dia kecil hati orang lain tidak mengindahkannya. Sama ada orang tidak memuliakannya dengan memberikannya satu kedudukan atau tempat yang istimewa, atau tidak menerima pandangannya, atau tidak menunaikan permintaannya.

Penyakit merajuk ini boleh kena pada siapa-siapa sahaja. Tidak kira lelaki atau perempuan. Tidak kira tua atau pun muda. Orang yang besar atau pun kecil. Anak boleh merajuk dengan emak, emak boleh merajuk dengan anak.

Merajuk berlaku bila hatinya marah kerana tidak diberi perhatian. Tetapi mungkin kerana malu atau tidak ada kuasa, ataupun mungkin kerana beranggapan yang marah-marah itu satu sikap yang lebih tidak baik, marahnya pun tidak dilepaskan. Sebaliknya, dia mengalihkan marahnya kepada merajuk. Dengan merajuk, orang akan faham yang dia sebenarnya marah walaupun dia sekadar mendiamkan diri sahaja.

Sebagai hamba, kita juga merasakan yang diri kita banyak berdosa. Justeru itu, layak sangatlah kalau hati kita disakiti, moga-moga dengan kita bersabar, Tuhan akan hapuskan dosa-dosa kita. Kita juga mungkin sudah lebih banyak menyakiti hati orang lain. Lantaran itu, kita patutlah bersabar bila hati kita sedikit sebanyak disakitkan pula…

Kenapa merajuk?

Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.

1. Cemburu Ya, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya. ~erk…. kami hubungan jarak jauh.. so ini tak menjadi masalah. Tang cemburu? erk.. ku rasa ku tak buat apa2 lagi yang boleh buat die cemburu. Ada ker? huhuhu

2. Tidak dapat apa yang diinginkan Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni. ~hehehe…. ngada

3. Orang lain lebih hebat dari dia Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza — merajuk. ~tiada sesiapa lagi hebat dari dia. konfem!

Bagaimana nak pujuk?

Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.

1. Terangkan perkara sebenar Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia. ~baru semalam tahu die merajuk.. itu pun orang ketiga yang cakap die tengah merajuk. Aku tanya die kenapa.. die tak jawab plak….. uwek.

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan. ~keputusan ku… berdiam diri boleh? ha ha ha

3. Ucapkan kata-kata “manis” Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, “bucuk”, “comot”, “manje” dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini. ~nak cakap die ngada boleh? ha ha ha *gelak lagi

4. Nyanyikan lagu buatnya Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.

Seperti yang saya katakan tadi, tips-tips ini bukanya langkah-langkah tetapi merupakan panduan bagi anda dalam memujuk pasangan anda. Mungkin ada di antara tips ini tidak sesuai dilakukan kepada pasangan anda tetapi tips ini mungkin berjaya membuatkan si Dia tersenyum. ~ ~ ~ ~ nampak gayanya aku GAGAL dalam hal pujuk-memujuk neh.. ade orang boleh tolong pujuk bagi pihak aku tak?

Peluang… Maksudku peluang KEDUA

29 May

240029145_30adca5546

do you believe in second chance ?

yup! everybody, every human in dez world deserve a second chance..

so do i…

Gile bosan bai…PWTC! terlepas lagi nak g.

29 May

hmm, now..aku da decide nak stay jek kat KLCC niyh sambil tggu mama aku abesh keje. Sekarang da kol 5.20 pm. aku dok sini tanpa wat pape pon. On9 jek keje aku. ape tah yg aku on pon aku tataw bai! haha.

DSC05385

DSC05388DSC05408

muke aku bulat gile kan ?

now, ape yg aku taw, aku layan YOU TUBE, FACEBOOK, YM, MYSPACE( yg da lame ta bukak disebabkan asek layan FB jek) n BLOG aku jek. aku bosan bosan. dan tataw nak wat ape. nak tgk movie pon cam tade mood walaupon aku da bese tgk sorang sorang tanpa teman pon. pity me yeah ?! kat food court nih sgtla ramai ngan hamba hamba ALLAH. dorang g aquaria+kat atas nih oon ade event. so, mmg ta ksh la pon lau ramai. tapi telinga aku pon cam bingit gle dgr sore sore kat sini.. now, meja sebelah aku ade fam keteurunan mamak(mybe, ta sure) nga duduk makan. anak dye cam ramai jek. haha. besh gle! hapy fam la katekan. cume aku sorang jek kesunyian.  sedeyh jek mama tanak bg adek lagi. mama kate susah sbb nak jage aku sorang ni poon macam jage 10 org anak. haha. sory ma sbb troubling u. iloveyousomuch! eh eh, cte pasal sorang anak mamak ni kan, anak dye pompuan yg kecik skali tuhh dok sebelah aku. mase tuh aku ngah layan YOU TUBE n tgk pasal hantu.

Cats

tah ape tah tajuk dye. tapi pasal pocong la. first tuh, dye tgk jugak cte tuh same same ngan aku. patu bile 2 lembaga yg menyeramakan nih kua, dye tros lari kat mak dye. mak dye pelik kot! patu aku gelak jek. haha. sory dek, sape soh awak tgk. kan da takot sendiri.  lawak jek tgk reaksi budak nih. naseb baik ko comel! idong mancung lak tuhh. aku rase, pocong pon terpegun tgk ko. hihi. gurau~ (gurau yg tak bertempat). aku nih penakut orangnye. harap jek bdn besar. tapi penakut! mmg la syok tgk cte antu nih. den, ble takot, leyh jerit sekuat haty. tapi, afta aku tgk sume bende sal antu nih, aku mesti tringat balek mase nak tdo nnty.  adoii! takot jugak. sbbnye, kat tandas aku tuh salu bau kemenyan. menusuk ke hidung bai~~ aku lak ske terjage mlm mlm bute sbb nak g tandas. hmm, tataw nak ckp cmne perasaan aku tyme tuh. ta tahan punye pasal, aku gahkan jugak diri aku tok pergi toilet laupon takot. haha. sengal kan ?

act, aku plan nak g tgk movie arini. siap post kat FACEBOOK ag ajak deyme teman aku tgk movie. tapi sumenye hampeh. tade respon pon. geram. mybe aku tersilap tyme nak post kot! tyme orang orang sume tengah tdo pada waktu tengahari. hahaha. aku gak yg dok terbongkang kebosanan kat sini. hmm, ape kan daya. sabar ajelah. while surfing internet, aku pon review la cte baru kat cinema skunk. mane la taw kot kot aku tetibe nk g tgk movie kan. dah la aku nih jarang tgk tb n bace newspaper, so terpakse jugakla tgk kat tenet cte ape yg baru.

26040_113680245319112_100000314120675_156078_4019345_n

untuk tatapan jek. haha

 

 

sweetkan budak ini ?

29 May

tajuk post arini rase cam kene pelempang sampai senget muke kan ?

shara..shara. apelah kamu ni

haha..perasan btol.

saje je upload pixta nih..sekadar mengUPDATE blog baru.

ni pixta arini(dlm bilik, nga siap2), tyme nak g klcc seorang diri. menghiburkan diri yg sedang kebosanan.

DSC05380

okeyh, aku taw aku ta chantek ! tapi aku tetap bersyukur kerana sumenye lengkap kat diri aku nih.

tengs GOD.

n now aku kat klcc(kuala lumpur convention centre)

keseorangan…tanpa teman

kebosanan..melayan lagu lagu lama

hmm, sedey ble tingat kesah lame.

but, life must go on kan..

Picture0345

webcam jek ni

DSC05386

Picture0346

bosan gile

Jj

 n happytreefriends pon jadi teman